Contact information

Theodore Lowe, Ap #867-859 Sit Rd, Azusa New York

We are available 24/ 7. Call Now.

دانستنیهایی در مورد مصرف پیاز

   

مشخصات پیاز :

   گیاهی است دو ساله با برگهای استوانه ای توخالی ، ساقه ای گل دهنده به ارتفاع یک متر ، با گلهای حجیم سفید رنگ یا بنفش که به صورت چترمدوردر انتهای ساقه گل دهنده ظاهر می شود. دانه های آن ریز و سیاه رنگ بوده و در کپسول قرار دارند . قسمت پایین ساقه گل دهنده پیاز ، متورم می باشد . این غده متورم  ورقه ورقه و گوشتی را پیاز می نامند که مشتمل بر 2 نوع : سفید و رنگی
می باشد . تکثیر پیاز از طریق بذر می باشد.

پیاز انواع مختلفی دارد مانند پیاز سفید ، ‌پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش.  پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت میشود ولی گفته میشود كه منشاء آن از کشورهای ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است‌.
پیاز از زمان‌های ماقبل تاریخ وجود داشته است‌. مردم مصر و كلده از آن در غذاهایشان استفاده می‌كرده‌اند‌. مخصوصاً در مصر پیاز در مراسم مذهبی به‌كار می‌رفته و احترام خاصی داشته است‌. یونانیان و رومیان نیز آن را می‌شناخته و مصرف می‌كرده‌اند.
پیاز دارای تركیبات گوگردی‌، قند‌، كلسیم‌، املاح سدیم و پتاسیم‌، ید‌، سیلیس‌، آهن‌، فسفر و ویتامین‌های A.B.C می‌باشد‌. پیاز دارای اسانس مخصوصی می‌باشد كه در اثر پختن از بین می‌رود‌. پیاز خام فعالیت معده را زیاد می‌كند و در نتیجه ترشح اسید كلریدریك را تشدید می‌كند‌. بنابراین كسانی‌كه ناراحتی معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند‌. این‌گونه اشخاص باید پیاز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می‌كند‌ 

خواص داروئی پیاز :

 

 
۱. پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است.

۲. پیاز ادرارآوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.
۳. برای رفع گاز معده از تنطور پیاز می‌توان استفاده كرد. مقادر مصرف آن ۱۰تا ۱۵قطره است كه باید در آب حل كرده و مصرف نمود‌.
۴. برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می‌شود‌: ۱۰۰ گرم پیاز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط كرده و بپزید تا له شود سپس ۴۰۰ گرم قند روی آن بریزید و بگذارید كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آن را صاف كنید و در یخچال قرار دهید‌.
۵. همانطور كه گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می‌آورد‌. بیماران مبتلا به مرض قند باید حتماً هر روزه از آن استفاده كنید‌.
۶. اگر پیاز را له كنید و در زیر شكم شخصی كه مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می‌كند‌.
۷. پیاز نیم پز برای سوختگی‌ها نیز مؤثر است.
۸. پیاز خام محرك قلب است.
۹. پیاز باكتری‌كش است.
۱۰. پیاز تقویت‌كننده و نرم‌كننده سینه است. برای این منظور پیاز را آب پز كرده و بخورید.
۱۱. پیاز سنگ كلیه را خرد می‌كند‌.
۱۲. پیاز پخته ملین است‌.
۱۳. برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچكانید‌.
۱۴. برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچكانید‌.
۱۵. ماسك پیاز روی صورت خون را به‌طرف صورت می‌كشاند و رنگ صورت را درخشان می‌كند‌.
۱۶. پیاز چون گرم است برای كسانی‌كه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می‌شود‌.
۱۷. پیاز لثه‌ها را محكم می‌كند‌.
۱۸. پیاز كلسیم دارد دندان‌ها و استخوان‌ها را تقویت می‌كند و از نرمی استخوان جلوگیری می‌كند‌.
۱۹. پیاز معالج عفونت‌های مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو‌، برنشیت‌، گریپ و آسم می‌باشد‌.
۲۰. برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می‌شود‌.
۲۱. برای آنكه پیاز زود هضم شود و آنهائی كه معده حساس دارند بتوانند آ نرا بخورند و از خواص آن استفاده كنند باید موقع پختن پیاز مقداری شكر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان‌تر خواهد كرد‌.
۲۲. برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده كنید بدین صورت كه پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، سپس آن را در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود. بعدا این شیره را با شكر شیرین كنید و روزی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال كاملاً از بین برود.
۲۳. اگر پشه یا زنبور شما را گزید فوراً یك پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فوراً ساكت می‌شود‌.
۲۴. پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می‌كنند‌.
۲۵. اگر از بوی پیاز ناراحت می‌شوید می‌توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید‌.
۲۶. تخم پیاز گرم و خشك است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می‌شود‌.
۲۷. اگز از تخم پیاز پمادی درست كنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می‌كند‌.
۲۸. حتماً شنیده‌اید كه در قدیم برای اینكه كسی از اسرار علمی سر درنیاورد آنها را با مركب نامرئی می‌نوشتند و مركب نامرئی چیزی غیر از آب پیاز نیست‌.
  مهم ترین اثرات دارویی پیاز در بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، تنفسی، سرطان و میکروبی است.

  اثرات ایده آل پیاز در کاهش امراض قلبی-عروقی مربوط به مواردی از جمله کاهش چربی خون؛ کاهش کلسترول و تری گلیسیرید؛ کاهش چسبندگی پلاکت ها و افزایش فیبرینولایزن می باشد. اصولا این خواص در پیاز خام به مراتب بیشتر از پیاز پخته و سرخ شده وجود دارد؛ چرا که اجسام مؤثر در پیاز مواد گوگردی هستند که با حرارت تبخیر و تجزیه می شوند.

عصاره پیاز روی سلول های سرطانی اثر سمی ایجاد می کند. این مسأله در پژوهش های داخل و خارج از بدن حیوانات مطالعه شده است.

اثرات ضددیابت پیاز در آزمایش های کلینیکی در مقایسه با داروهای فن فورمین و تولبوتامید چشمگیر است

در طب عوام از پیاز برای درمان آسم، سرفه، سیاه سرفه و دیگر مشکلات تنفسی استفاده می کنند. اثر ضدآسم پیاز در پژوهش های جدید به اثبات رسیده است. این پژوهش ها نشان می دهد، که اثر ضدآسم پیاز نسبتا قوی بوده و به نظر می رسد مربوط به ترکیباتی چون کورستین و ایزوتیوسیانات های موجود در آن باشد

پیاز دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و ضدکرم می باشد. این آثار در پیاز ضعیف تر از سیر است؛ در عوض، میزان مصرف پیاز به مراتب از سیر بیشتر است

در زمان مصرف پیاز، تعدادی از باکتری های مؤثر بر پوسیدگی دندان، از جمله استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سبرینوس و پروفی روموناز جینجیوالس کاهش چشمگیری پیدا می کنند و بنابراین در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر است

پیاز دارای اثر ضدقارچ بر روی تعدادی از جمله میکروسپوریوم کانیس، میکروسپوریوم ژیپسئوم، آسپرژیلوس فلاوس، پنی سیلیوم پوبروم و . . . می باشد که عمدتا مربوط به ترکیبات گوگردی آن است. ۱۰- اثرات مهم دیگر پیاز عبارتند از: ضداکسیدان، ضدحساسیت، ضدورم و التهاب، هضم کننده غذا و رفع بی اشتهایی، درمان زخم ها، واریس و آکنه. به طور خلاصه دانشمندان معتقدند که با یک رژیم غنی از پیاز می توان با بسیاری از امراض شایع و مهم قرن بیست و یکم مبارزه کرد

برای استفاده از اثرات دارویی مذکور، روزانه ۵۰ تا ۱۵۰ گرم پیاز خام یا آب این مقدار و یا حدود ۲۰ گرم پیاز به صورت خشک باید مصرف شود

بوی پیاز مربوط به مواد گوگردی و همچنین بیشتر آثار دارویی آن نیز مربوط به همین مواد است. این مواد در اثر حرارت تبخیر یا تجزیه می شوند، بنابراین، خواص پیاز پخته و به ویژه سرخ کرده به مراتب کمتر از پیاز خام است

پژوهش های چندانی روی پیاز با رنگ های مختلف (سفید، زرد کمرنگ و صورتی)، پیاز تازه و کهنه، پیازهای با شدت تندی و بوی مختلف صورت نگرفته است، ولی در مجموع می توان گفت که خواص اصلی همه آن ها تا حد زیادی مشابه است؛ فقط در میزان مواد مؤثر کمی با یکدیگر اختلاف دارند

پیاز باید در جای خنک، خشک، تاریک و در یک لایه کیسه های سوراخ دار در محلی که جریان هوا برقرار باشد، نگهداری شود

علت روان شدن اشک از چشم در موقع خرد کردن پیاز این است که وقتی سلول های پیاز پاره می شوند، آنزیم های آلیناس باعث شکسته شدن آمینواسید سولفوید شده و تولید اسید سولفنیک می کند.

 

حتما بخوانید : سم زدای طبیعی بدن |رادیونوجوان

 خواص پیاز در کتب و روایات

 

خواص درمانی :

    کاهنده قند خون ، افزاینده ترشح صفرا ، نرم کننده سینه ، تقویت کننده نیروی جسمی ، قاعده آور ، ضد سرفه ، ادرار آور ، ضد عفونی کننده ، التیام دهنده زخم ها ، اشتهاآور ، بازکننده گرفتگی های مجاری ، کاهنده کلسترول خون ، آنتی بیوتیک قوی ، خلط آور ، محرک ، ضد اسکوربوت.

 طریقه مصرف :

پیاز خام : مصرف پیاز خام باعث کاهش قند خون از طریق تحریک ساخت و ساز انسولین در بدن می شود .

   پیاز خام به صورت روزانه به همراه غذا به بیماران قلبی توصیه شده است. پیاز در بدن به عنوان یک ماده ضد انعقاد خون عمل کرده و باعث تحریک و تقویت سیستم حمایتی بدن بر ضد لخته شدن خون می شود.

مصرف خام آن به عنوان یک پادزهر و ضد سم بسیار مفید کار برد دارد و به همراه غذاهای بیرون که احتمال آلودگی آنها وجود دارد مصرف یک نصفه پیاز توصیه می شود.

   جویدن مقداری پیاز خام به  مدت 8-3 دقیقه باعث استریل کامل مخاط دهان می شود زیرا پیاز یک ضد باکتری قوی می باشد. پیاز خام فعالیت معده را زیاد می کند اسیدیته  شیر معده را بالا می برد. بنابراین در اشخاصی که ترشحات معدی آنها زیاد است و مبتلا به سوزش مری هستند یا کسانی که مرتب آروغ می کشند نباید مورد استفاده قرار گیرد . برای اشخاصی که سگها آنها را گاز گرفته است مصرف روزانه 300 گرم پیاز خام به مدت سه روز برای رفع مضرات آن مفید است .

امام صادق (ع)فرمودند :

پیاز بخورید که سه خاصیت در آن هست: بوی بد دهان را پاک می کند لثه را محکم می نماید و به نطفه و جماع می افزاید.

امام صادق (ع)نقل می کند که آن حضرت فرمودند :

پیاز دهان را پاک می نماید و پشت را محکم می گرداند و پوست بدن را نازک و رنگ را روشنایی می دهد.

محمد بن سنان گوید:

” از امام صادق(ع) در باره پیاز و تره پرسیدم. فرمودند: خوردن  «پیاز» مانعی ندارد ، چه پخته باشد یا نپخته مگر این که باعث اذیت کسی بشود یا بخواهد به مسجد برود لذا با داشتن اذیت برای دیگران مکروه می باشند.”

قال رسول الله(ص) :

از حضرت رسول(ص) نقل شده که فرمود: وقتی به سرزمینی وارد می شوید برای رفع بیماری عفونی روده ای ، از پیاز آنجا بخورید.

ترفندی برای درمان سرماخوردگی:

2 ورقه نازک پیاز را با دقت در دستمال کاغذی بگذارید و در بینی قرار دهید ۵ دقیقه با دهان بسته نفس عمیق بکشید زود خوب میشوید

مصرف شلغم  و عسل ، کرفس ، پیاز و گوجه فرنگی ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد

و در هنگام سرماخوردگی سرعت بهبود را افزایش می دهد

وقت سرما خوردگى،سرفه یا تب

‎یک تکه پیاز در گوش خود قرار دهید تا هم سرفه و هم درصورت تب کردن تب قطع شود
‎این روش از شربت ضد سرفه هم موثرتر می باشد

با گوشت پیاز بخورید چون :

 

  از عفــــونت جــلوگیری میکنه
مضــــرات گوشت رو کــاهش میده
هضــــم گوشت رو آســان میکنه

  کــــرم های روده رو از بیــــن میبره

پیاز چون گرم است برای کسانی که طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود.

گرد آورنده : بخش سلامت رادیونوجوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =