Contact information

Theodore Lowe, Ap #867-859 Sit Rd, Azusa New York

We are available 24/ 7. Call Now.

خواص و مضرات انواع لوبیا و کاربرشان در رژیم غذایی | رادیونوجوان

خواص و مضرات انواع لوبیا و کاربرشان در رژیم غذایی

 

 

خواص و مضرات لوبیا قرمز

 

 

لوبیاقرمز که به‌خاطر شکل و شمایلش به آن لوبیای فلفلی یا لوبیای کلیوی هم می‌گویند، بومی نواحی شمالی کشور هند است. این ‏لوبیا در بین آمریکایی‌ها طرفداران بسیاری دارد‎.‎

اغلب غذاهایی که از قلب و عروق محافظت می‌کنند و به کنترل وزن بدن کمک می‌کنند (چرا که چرب هستند و بدون کلسترول)، از بدن در برابر دیابت نوع 2 هم محافظت می‌کنند و این مساله در مورد لوبیا قرمز هم صدق می‌کند.

یک فنجان لوبیا قرمز تأمین کننده‌ی 34 درصد نیاز روزانه‌ی ما به مس است . مس برای تولید آنزیم‌های مورد نیاز بدن لازم است

لوبیا قرمز سرشار فیبر است که به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند و از یبوست جلوگیری می‌کند.

مانند الباقی حبوبات سرشار از پروتئین است و جایگزین خوبی برای گوشت می‌باشد به شرط آنکه چندین بار در هفته میل شود.
به دلیل وجود موادمعدنی مثل کلسیم, منیزیم و پتاسیم از فشارخون جلوگیری می‌کند, از گرفتگی عضلات شما را نجات می‌دهد.
لوبیا قرمز, مفید برای دیابت؛ قلب و عروق و کاهش وزن می‌باشد.

 

 

پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان
پیشگیری از دیابت نوع دوم
کنترل وزن
سلامت دستگاه گوارش
سلامت سیستم قلب و عروق
لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.‏
لوبیاقرمز ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می‌کند.‏
لوبیاقرمز درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است.‏
لوبیاقرمز سنگ کلیه را برطرف می‌کند.‏
لوبیاقرمز سینه و ریه را نرم می‌کند.‏
لوبیاقرمز آب را از بدن خارج می‌سازد.‏
لوبیاقرمز مقوی قلب است.‏
لوبیاقرمز نیروی جنسی را تحریک می‌کند.‏
لوبیاقرمز قاعده آور است.‏
لوبیاقرمز کلسترول خون را پائین می‌آورد.‏
لوبیاقرمز ضد سرطان است.‏
لوبیاقرمز برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.‏
لوبیاقرمز به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.‏
لوبیاقرمز فشار خون را پائین می‌آورد.‏
لوبیاقرمز یبوست را برطرف می‌کند.‏

مضرات :‏

لوبیا به علت داشتن پروتئین برای شخصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست. ضمنا ‏لوبیا به دلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می‌کند باید به مقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آن را ‏قابل هضم کرد‎.‎
لوبیا قرمز و گروه خون : مصرف لوبیا قرمز برای دارندگان گروه خون B سودمند، و برای سه گروه خونی دیگر مضر میباشد.

 

بیشتر بدانید : اهمیت تفاوت بین پروتئین گیاهی و حیوانی

 

خواص بی نظیر لوبیا چشم بلبلی

 

جلوگیری از پوکی استخوان
کاهش کم خونی
سرشار از روی و افزایش استحکام پوست

لوبیا چشم بلبلی کم چرب و بدون کلسترول و حاوی سدیم است.

این دانه به عنوان مدر و برای تقویت معده استفاده می شود و پخته و آب پز آن را می خوردند و معتقدند ضمن این که غذای خوبی است برای از بین بردن کرم معده نیز مفید است.

لوبیا چشم بلبلی از نظر خانواده گیاهی نزدیک به لوبیا است. مختص مناطق گرمسیر می باشد . برگهای آن به طول حدود ۱۵ سانتی متر ، ناز ک ، بیضی و نوک تیز و دارای بریدگی است.

خواص مهم لوبیا چشم بلبلی :

– لوبیا چشم بلبلی که ارزش غذایی بالایی دارد منبع عالی کلسیم، ویتامین A و فولات است.

– پتاسیم موجود در آن، برای سلامت عضله و استخوان مفید است.

– منبع عالی پروتئین است و افراد گیاه خوار می توانند آن را جایگزین گوشت کنند.

– پروتئین باعث رشد سلول ها می شود و در بدن انرژی تولید می کند.

– روی موجود در این نوع لوبیا، برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن تولید پروتئین، درمان زخم و تکثیر سلول ها لازم است.

– از آن جا که منبع عالی آهن است، مصرف آن به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می شود.

– مانع بروز پوکی استخوان و برخی انواع سرطان می شود.

لوبیا چشم بلبلی و گروه خون : مصرف آن برای دارندگان گروه های خونی O و A مفید می باشد اما مصرف آن برای دارندگان گروه های خونی B و AB توصیه نمی شود.

 

آیا میدانستید چشم لوبیا چشم بلبلی ( قسمت سیاه آن) واقعا برای چشم مفید است؟  این قسمت سرشار از ویتامین A می باشد که موجب سلامت چشم ها می شود.

 

حتما بخوانید : کاهش عرق کردن در تابستان با این روشها

 

خواص  لوبیاچیتی

 

 

یک فنجان لوبیای چیتی یا 193 گرم از آن 670 کالری دارد که از این میزان، 21 کالری آن به چربی، 483 کالری از آن به کربوهیدرات موجود در لوبیا و 165 کالری به پروتئین موجود در آن اختصاص دارد.

این ماده غذایی فاقد کلسترول بوده و قند موجود در آن در مقایسه با انواع لوبیا کمتر است. لوبیا چیتی به دلیل داشتن پروتئین فراوان، منبع غذایی مفیدی برای تأمین پروتئین روزانه و پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان به شمار می‌رود.

گفتنی است میزان پروتئین موجود در این نوع لوبیا از انواع دیگر آن بیشتر است.

این ماده غذایی منبع مناسبی از ویتامین « C » بوده، همچنین میزان کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم موجود در این نوع لوبیا قابل توجه است.

تیامین، منیزیم، نیاسین و فسفر از جمله مواد معدنی موجود در این لوبیا است. قرار دادن میان‌ وعده‌های غذایی حاوی لوبیا چیتی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد.

اکثر مواد غذایی بویژه مواد غذایی پرچرب سبب افزایش هورمون لپتین در خون می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد این هورمون نقش مهمی در افزایش اشتها و ابتلا به اضافه وزن دارد.

این در حالی است که رژیم غذایی حاوی لوبیا چیتی باعث ترشح حداقل میزان لپتین در خون شده و از ابتلا به چاقی ناشی از افزایش اشتها پیشگیری می‌کند.

لوبیا چیتی و گروه خون : مصرف لوبیا چیتی برای گروه های خونی B و O مضر بوده و برای گروه های خونی A و AB مفید می باشد.

 

خواص  لوبیاسبز

 

 

تنوع و فراوانی میوه ها و سبزیجات در فصل بهار و تابستان در ایران بسیار زیاد است. هرکدام از این محصولات علاوه بر خوشمزگی، خواص بسیاری دارند. یکی از این سبزیجات پرخاصیت و خوشمزه که در غذاهای اصیل ایرانی نیز از آن استفاده می شود لوبیا سبز است.

لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین های B۱، A، k، C و مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا ۳، نیاسین و منگنز است. درواقع این سبزی کوچک قلمی از تمامی املاح و ویتامین های اصلی برخوردار است و شما برای دریافت آنها باید لوبیا سبز را در فصل بهار و تابستان که تازه و نوبر است، در وعده های غذایی خود بگنجانید.

لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین k برای ترمیم و ساخت استخوان بسیار مفید است.

کارشناسان تغذیه برای بیماران قلبی که گرفتگی شریان دارند و نیز برای دیابتی ها که هر غذایی را نمی توانند استفاده کنند و در واقع ممنوعیت غذایی دارند، مصرف لوبیا سبز را توصیه می کنند زیرا لوبیا سبز به دلیل اینکه حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم است، نقش موثری در تقویت سیستم قلبی – عروقی دارد و نیز منیزیم و پتاسیم موجود در لوبیا سبز به کاهش فشار خون کمک می کند.

لوبیا سبز به دلیل دارابودن ویتامین C و بتکا کاروتن و فولات از تخریب DNA و تغییر سلول های روده و در نهایت سرطان روده جلوگیری می کند.

ویتامین های C و بتا کاروتن علاوه بر خاصیت ضدسرطانی هردو خاصیت ضدالتهابی دارند و برای بیمارانی که دچار آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز هستند، بسیار مفید است.

لوبیا سبز به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرنی نیز بسیار موثر است.

لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. نکته قابل توجه در مورد لوبیا سبز این است که مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.

همچنین لوبیا سبز به دلیل اینکه کم کالری و فاقد چربی است، در رژیم غذایی لاغری بسیار استفاده می شود.

برای خرید لوبیا سبز، حتما لوبیاهایی که غلافی سبز و پوستی لطیف دارند و روی آنها نقطه های قهوه ای وجود ندارد را انتخاب کنید. بهترین روش برای نگهداری لوبیا سبز برای طولانی مدت این است که پس از خرد کردن آنها را بدون اینکه بشویید، در کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید. البته بهتر است برای بهره بردن از خواص بی نظیر لوبیا سبز آن را به صورت تازه استفاده کنید.

لوبیا سبز و گروه خون : مصرف لوبیا سبز برای هر چهار گروه خونی OABAB مفید می باشد.
لوبیا سفید که به‌خاطر شکل و شمایلش به آن لوبیای فلفلی یا لوبیای کلیوی هم می‌گویند، بومی نواحی شمالی کشور هند است. این ‏لوبیا در بین آمریکایی‌ها طرفداران بسیاری دارد‎.‎

خواص :‏

• لوبیا سفید از نظر طب قدیم معتدل  است.‏
• لوبیاسفید با ناراحتی های قلبی عروقی مقابله می کند.‏
• لوبیاسفید در پیشگیری از یبوست موثر است.‏
• لوبیاسفید به روند نوسازی سلول ها کمک می کند.‏
• لوبیاسفید کم خونی را برطرف می کند.‏
• لوبیاسفید میزان قند خون را کاهش می دهد.‏
• کاهش دهنده فشار خون است.لوبیا سفید از انواع حبوبات مفید و مغذی به شمار رفته و میزان بالای پروتئین و ‏چربی بسیار کم این ماده غذایی از جمله خواص برتر آن محسوب می‌شود.‏
• این نوع لوبیا منبع غنی از فیبر با کلسترول بسیار پائین بوده و وعده غذایی مناسبی برای بیماران مقاوم به انسولین ‏و افراد مبتلا به قند خون بالا محسوب می‌شود، تحقیقات نشان می‌دهد تنظیم قند خون در بیماران مبتلا به دیابت پس ‏از مصرف مواد غذایی حاوی این نوع لوبیا بخوبی انجام می‌شود.‏
• منیزیم موجود در لوبیا سفید، عامل پیشگیری‌کننده وقوع حملات قلبی، بهبود عملکرد سیستم گردش خون، افزایش ‏جذب کلسیم و رسیدن اکسیژن کافی به سلول‌ها به شمار می‌رود.‏
• تنظیم فشار خون و ضربان قلب به دلیل وجود پتاسیم و سدیم موجود در این ماده غذایی و برقراری تعادل این دو ‏عنصر در بدن از دیگر خواص این نوع از لوبیاست.‏
• لوبیا سفید منبع مناسبی از دو ماده معدنی مهم، منگنز و مس به شمار رفته که نقش مهمی در تجزیه رادیکال‌های ‏آزاد بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا می‌کند.‏

 مضرات :‏

لوبیا سفید به علت داشتن پروتئین برای شخصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست. ‏ضمنا لوبیا به دلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می‌کند باید به مقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آن ‏را قابل هضم کرد‎.‎

لوبیا سفید و گروه خون : مصرف لوبیا سفید برای دارندگان تمام گروه های خونی بلامانع میباشد.

 

 

 

 قورمه سبزی و پروتئین

هر وقت نام این غذا به گوش میرسد همه یاد طعم خاص و بی همتای این غذای سنتی و محبوب ایرانی می افتند. انا بیایید کمی هم از منظر تغذیه ای به این غذا بنگریم. در روزگاری که غذاهای جور واجور فرنگی و به اصطلاح فست فود سفره ما ایرانی ها را اشغال کرده و همه متخصصان پزشکی و تغذیه دادشان بالاست که چه مضراتی برای این غذاهای من درآوردی آشپزان امروزی وجود دارد کمتر کسی به خواص مفید غذاهای سنتی خودمان فکر میکند.  قورمه سبزی به بدلیل وجود پروتئین های حیوانی گوشت و ترکیبشان با پروتئین های گیاهی لوبیا طیف وسیع و کامل تمامی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین و نیازی به مکمل دیگری نیست. گوشت بدلیل دارا بودن گروه ویتامین های ب و آهن میتواند برای افراد کم خون و زنان باردار بسیار مفید باشد. البته اگر این مقدار بالای پروتئین فقط قرار بود از گوشت یا لوبیا تامین شود به دلیل بالا رفتن چربی غذا یا سخت هضم بودن لوبیا مناسب نبود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + دوازده =